Te ette voi kuvitellakkaan kuinka huojentunut olo mulla on...:)

Jännitin loppuun asti ja melkein rupesin itkemään, kun äitini ei meinannut ehtiä näkemään puhettani, mutta juuri kun olin aloittamassa, niin hän tuli ovesta. Ja puhe meni hyvin.:)

Sain paljon kehuja :P:P Hehe. Oli kyllä ihan hirveetä kävellä koko koulun edestä näyttämölle.. Siellä sitten laskin kädet puhujanpöntölle ja olin hetken hiljaa ja vedin syvään henkeä..

Sitten aloitin:

 

Arvoisat kutsuvieraat, hyvä juhlaväki!

Meillä on paljon asioita joista saamme olla ylpeitä. Me suomalaiset olemme sydämellisiä, rauhallisia, aikaansaavia ja ystävällisiäkin.

Hyvät haltijat ovat olleet silloin paikalla, kun meille jaettiin luonteenpiirteitämme.

Olemme tulleet tutuksi huipputeknologiastamme, kuten Nokian kännyköistä, Marimekosta, Muumeista, Joulupukista, saunasta, järvistä, Fazerin ihanista makeisista, F1- formulakuskeista, jämerästä politiikasta, sekä monista huippu-urheilijoista, jotka ovat tuoneet Suomelle monia mitaleja, niin yksilöinä kun joukkueinakin. Juhlavuotenaan on hyvä muistaa myös Mika Waltaria, jonka kirjoja on käännetty kymmenille kielille.

Vähitellen ajan kanssa alkoi Suomen oma kieli kehittyä.

Mikael Agricola, Aleksis Kivi sekä Elias Lönnrot ovat kirjoittaneet Suomen kulttuurin kannalta merkittäviä teoksia. Heidän nimensä on jokaisen suomalaisen tiedettävä.

Musiikissakin olemme onnistuneet, sillä joka vuosi saamme kuulla uusia hyviä artisteja ja bändejä, sekä jo tunnetut bändit, kuten HIM, The Rasmus ja Nightwish jatkavat suosiotaan ympäri maailmaa.

Suomalaiset ovat menestyneet koska ovat osanneet muuttua. Suomen historia on ollut paitsi muutoksen historiaa, myös mukautumisen historiaa. Olemme olleet sekä Ruotsin, että Venäjän alaisina. On siinä mukautumista ollut. Ei mennyt aikaakaan kun suomalaiset osoittivat, että osaavat olla erinomaisia alamaisia myös itsenäisen Suomen vallanpitäjille.

Suomalaiset ovat kestäneet kansalaissodan, mutta eläneet silti yhtenäisenä itsenäisenä kansana.

Onko kuvitelma suomalaisten huonosta kielitaidosta sittenkin vain myytti?

Väitettyä kielitaitoa löytyy yleensä vain nuorilta, ja heilläkin se rajoittuu englantiin. Vieraan kielen taito on iso etu pienelle maalle. Pienenä maana on ollut pakko opetella englantia, eikä esimerkiksi TV-ohjelmia olla pilattu Ranskan ja Saksan tavoin dubbaamalla. Pienessä kaksikielisessä maassa on hallittava myös suomen lisäksi ruotsi.

Kaikissa mittauksissa Suomen ylpeyden aiheita ovat koulutus, korkeatasoinen teknologia sekä julkisen vallan toiminta. Vaikka me oppilaat emme sitä juuri ajattelisi, niin kyllä meillä täällä Suomessa on mitä parhain opetustaso, jos sitä verrataan muihin maihin.

Suomi sijoittuu tietoverkkojen käyttötilastojen kärkeen, kukaan ei vaan tule sitä ajatelleeksi. Pohjoismaalaiset - etenkin suomalaiset - ovat aina olleet aktiivisia tietoverkon käyttäjiä. Kun verkossa olevien koneiden määrä suhteutetaan asukaslukuun, Suomi on ykkössijalla.

Millaisia me suomalaiset itseasiassa olemme?

Osaamme käsitellä asioita puhumalla, ei meidän tarvitse käyttää väkivaltaa.

Myös Suomen entisen presidentin Martti Ahtisaaren saama Nobelin rauhanpalkinto osoittaa samaa. Meidän rauhanpyrkimyksiämme arvostetaan maailmalla. Osaamme antaa myös apua sitä tarvitseville erilaisten keräysten ja konserttien muodossa. Sanonta "kaveria ei jätetä" pätee tässä loistavasti.

Suomessa on neljä erilaista vuoden aikaa, joiden avulla suomalaiset rytmittävät elämänsä, työnsä ja harrastuksensa. Vuoden ajat vaikuttavat myös meidän mielialoihin. Jos on pimeää, olemme masentuneita ja väsyneitä, ja päinvastoin. Talvella kuitenkin nautimme valkeudesta ja hetken päästä pääsemme nauttimaan puhkeavan luonnon vihreän eri sävyistä.

Yleensä ajatellaan, että suomalaiset pärjäävät suomalaisella sisulla.

Niinhän se onkin! Ei meitä kannata suututtaa, näytämme samalla mitalla takaisin, että kyllä mekin osaamme. Emme me suomalaiset olla luovuttajia. Tähän voisin toistaa vielä veteraanien uhraukset Suomen talvi- ja jatkosodissa. He eivät luovuttaneet, ja nyt me asumme yhdessä maailman parhaimmista hyvinvointivaltioista.

Meillä pitäisi olla kaikki hyvin, ja tänään saamme niin ajatellakin!

                                 Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

 

Siinä se sitten olikin :)

Tansseista vielä... Aloitusparini Oli koulussa. Paljon komeampana mitä kuvittelin. Hänellä oli upea puku ;) <3<3 Olin ihan sulaa vahaa.. Sitten kävelimme jonossa (kaikki ysit siis) saliin ja muodostimme soikion. Kävelimme hienon taustamusiikin tahtiin. :) Kun "marssi" oli loppunut käännyimme kasvot vastakkain. Hän näytti hermostuneelta :/ Aloitimme tanssin, ja hän kumarsi minulle. Tanssiessamme sanoin hänelle, että hän näyttää komealta. Hän mutisi jotain kiitokseksi, kai oli hämillään tai jotain. Ja olikin jo aika mennä seuraavan luo. Tanssin monen kivan pojan kanssa, ja mokasin pari kertaa, koska jäin juttelemaan..:D Mutta yhdelle toiselle pojalle sanoin: "Sä näytät komeelta" ja hän vastasi:" Niin säkin.. Tai siis kauniilta" :D FAIL :)  Söpöä :)  Ja yhdelle pojalle vielä kehuin hänen hienoa kravattiaan :D Mulla oli meno päällä ;) Mutta meidän tanssin jälkeen pojat sitten unohtivat, että heidän pitää jäädä rinkiin ja tytöt kävelevät ympäri niin kauan kunnes löytää oman parin. Tyttöjen piti sitten hakea aloitusparinsa. Ja minähän hain. Eikä herra Ihanuus ollut sitä yhtään vastaan. Hän vain varoitteli että se menee ihan huonosti, mutta ei se minua haitannut. Pääasia minulle oli, että sain tanssia hänen kanssaan... Toisessa vapaassa valssissa sitten hain sen pojan joka on tykännyt minusta kaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuan :P Mutta herra Ihanuus oli Much Better <3

Ihanaa,että tanssiaiset ovat ohi, mutta toisaalta toivon että ne olisivat jatkuneet kauemmin :)<3

Hyvää yötä Suomi!! <3